8 Aanbevelingen voor typische Batam-souvenirs

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

 

Vakantie naar Batam doet ons de tijd vergeten. Naast veel Batam-specialiteiten die erg lekker zijn en niet te missen zijn, zijn er in Batam ook een aantal goedkope winkelplekken waar je “hongerig” van kunt worden. Maar zelfs als je een verscheidenheid aan leuke activiteiten in Batam hebt, vergeet dan niet om souvenirs te kopen die typisch zijn voor deze stad.

 

Een referentie nodig over typische Batam-souvenirs waar meestal door toeristen op wordt gejaagd? We zullen enkele aanbevelingen doen voor goederen en voedsel die u als souvenir kunt maken wanneer u Batam bezoekt.

1. T-Obenk-shirt

U kent vast wel Dagadu T-shirts uit Yogyakarta of Joger uit Bali. Welnu, in Batam is er een soortgelijk merk t-shirts die meestal door toeristen worden gekocht om als souvenir te worden gebruikt. De naam van het typische Batam shirt is T-Obenk.

 

Dit t-shirt is bedrukt met unieke en grappige woorden, maar er is ook een t-shirt met alleen de woorden “I Love Batam” erop. Als je in de war bent over het vinden van handige cadeaus voor je familie en vrienden, kan dit T-Obenk t-shirt de juiste oplossing voor je zijn.

2. Layer Cake

Op het eerste gezicht lijkt Batam’s typische Layer Cake erg op een legitieme layer cake. In feite is de smaak van deze twee cakes bijna hetzelfde. Layer Cake blijft echter een van de typische Batam-cakes die meestal worden verpakt om als souvenir te worden gebruikt.

 

Net als Rocklate vind je Layer Cake ook gemakkelijk bij cadeauwinkels. De meest favoriete laagcake-smaak is origineel, maar je kunt ook andere smaken proberen, zoals kaas, mokka, chocolade, verse pandan en nog veel meer.

3. Bingka Bakar

Een van Batams favoriete souvenirs is Bingka Bakar. Deze cake komt uit het Maleisische koninkrijk, maar nu is Bingka Bakar een van de favoriete souvenirs en snacks in Batam. Op het eerste gezicht is deze cake bijna hetzelfde als Bika Ambon. Deze cake wordt echter door bakken verwerkt waardoor het aroma zeer geurig is.

 

Als u op zoek bent naar souvenirs in de vorm van eten die praktisch zijn en terug naar uw stad kunnen worden gebracht, dan is deze Bingka Bakar de juiste keuze. Deze cake is verkrijgbaar in de smaken chocolade, aardbei, pandan, sesam en kaas. Bingka Bakar wordt ook veel verkocht in souvenircentra in Batam.

 

4. Handphone, Tablet, dan Laptop

Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Batam, is er niets mis als je souvenirs koopt die een beetje duur zijn, zoals mobiele telefoons. Ja, net als merktassen kunnen gadgets gemakkelijk Batam binnenkomen zonder douanerechten.

 

Daarom is de verkoopprijs van mobiele telefoons, tablets en laptops in Batam veel goedkoper dan in Jakarta of andere steden in Indonesië. Je moet echter voorzichtig zijn bij het kopen van mobiele telefoons of andere gadgets in Batam. De reden is dat niet alle items origineel zijn. Sommige hiervan zijn replica of opgeknapt (mislukte producten die worden bijgewerkt).

5. Kek Pisang Villa

Deze ene cake is ook een typische Batam-cake die altijd het doelwit is geweest van toeristen. Je kunt Kek Pisang Villa gemakkelijk vinden in het souvenircentrum in Batam. Deze cake op basis van bananen is ook een van de favoriete souvenirs naast gegrilde frames.

 

Er zijn verschillende toppings beschikbaar voor Kek Pisang Villa, variërend van kaas, noten en chocolade. Deze cake is vrij praktisch en duurzaam om de stad uit te nemen. Dus, heb je interesse om deze taart te maken als cadeau voor de mensen die het dichtst bij je staan?

6. Bilis Molen

Heb je ooit bananen molen snacks geproefd? Welnu, de typische Batam-souvenirs die we hier zullen bespreken, hebben een vorm die lijkt op een bananenmolen, maar de inhoud is ansjovis. Hoewel de vulling anders is, gebruikt Bilis Molen bijna hetzelfde meel en deeg als bananenmolen.

 

Als bananenmolen alleen als tussendoortje kan worden gegeten, kan Bilis Molen worden gebruikt als bijgerecht bij witte rijst. Je kunt deze snacks vinden in het Batam-souvenircentrum bij jou in de buurt.

7. Luti Gendang

Je moet bekend zijn met kroketten. Deze keer hebben we het echter niet over kroketten. We bespreken Luti Gendang, een typisch Batambrood dat eruitziet als een kroket. Het verschil zit hem in de basisingrediënten van deze twee snacks.

 

Kroketten worden gemaakt van aardappelen, terwijl Luti Gendang van brooddeeg wordt gemaakt. Als de kroketten gevuld zijn met ragout, wordt de Luti Gendang gevuld met vis die gekookt is met bepaalde kruiden. Vervolgens wordt dit brood goudbruin gebakken voordat het aan kopers wordt verkocht.

8. Stik Buah Naga

Drakenfruit staat bekend als een van de verse vruchten die vaak als dessert wordt gebruikt. Dit keer wordt het drakenfruit echter geserveerd in de vorm van stokjes. Ja, deze drakenvrucht wordt in de lengte gesneden als een potlood en vervolgens gedroogd door te frituren.

 

Deze drakenfruitstick is zeer geschikt om als tussendoortje te consumeren. De natuurlijke zoetheid in deze snack maakt hem nog lekkerder.

Wonderful Indonesia

Dat zijn aanbevelingen voor typische Batam-souvenirs waar meestal door toeristen op wordt gejaagd. Zo divers toch?

Als je andere informatie over Batam nodig hebt, kun je die vinden op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *