8 VERBORGEN EN POPULAIRE RESTAURANTS EN CAFÉS IN ZUID-JAKARTAN

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

 

Er zijn veel spannende plekken om rond te hangen met vrienden, familie en stelletjes in Zuid-Jakarta. Bovendien wordt van dit gebied vaak gezegd dat het het centrum is van het straattaal voor jongeren in de hoofdstad. Echter, van de vele plekken om rond te hangen, of het nu restaurants of cafés zijn, er zijn plaatsen die behoorlijk verborgen zijn of algemeen bekend staan ​​als verborgen juweeltjes, die viraal beginnen te gaan en vaak te vinden zijn in Zuid-Jakarta.

 

Hoewel de locatie behoorlijk verborgen is, is deze sensatie moeilijk te krijgen bij het bezoeken van andere restaurants en cafés. Afgezien van het bieden van een ongewone ervaring, worden nu verborgen juweeltjescafés en eetgelegenheden in Zuid-Jakarta ook populair op sociale media en hebben ze een uniek concept, dus het is een bezoek waard. Hier zijn enkele van deze cafés:

1. Claypot Popo Melawai

Claypot Popo is een van de verborgen juweeltjescafés in Zuid-Jakarta die viraal is gegaan en waar de laatste tijd veel over is gesproken. Zelfs veel gebruikers van sociale media delen hun ervaringen nadat ze hier culinair hebben genoten.

 

De oude sfeer vanuit het interieur zorgt ervoor dat bezoekers worden uitgenodigd om herinneringen op te halen alsof ze terugkeren naar het verleden. Wat betreft het menu heeft ook veel toppings die u kunt kiezen.

 

Openingstijden: Elke dag 11.30 – 21.00 WIB

Prijs: vanaf 20.000 IDR

2. SORE Izakaya

Het uitzicht op de MRT is nu een favoriet gezicht van jonge Jakartanen. Om niet achter te blijven, biedt SORE Izakaya ook een duidelijk en dichtbij zicht op de MRT vanuit hun café op het dak.

 

Naast het prachtige landschap, zowel ‘s middags, ‘s avonds als ‘s nachts, is dit café in Jakarta ook druk en viraal omdat het een interieur heeft met een uniek Japans concept. Terwijl je rondhangt en hun hoofdmenu eet, voel je je alsof je in het Land van Sakura bent.

 

Openingstijden: dinsdag – zondag, 12.00 – 21.00 uur WIB

Prijs: vanaf 15.000 IDR

3. Kashiwa

Het is niet alleen het menu dat gerechten in Japanse stijl serveert, maar het interieur neemt je mee alsof je in Japan bent. Posters en tv-shows zijn ook in het Japans. Zelfs niet een paar autochtone Japanners die in Jakarta wonen, maken van dit restaurant hun plek om te eten.

 

Dit restaurant met een “Little Tokyo”-sfeer is gevestigd in een winkelpand op de 2e verdieping dat van buitenaf gezien klein lijkt, maar als je eenmaal de trap oploopt, zie je een redelijk ruim restaurant. Hoewel het een authentieke Japanse smaak heeft, is de aangeboden prijs zeer betaalbaar, namelijk slechts 29.000 IDR voor veel menu’s.

 

Openingstijden: Elke dag, 12.00 – 21.00 WIB

Prijs: vanaf 29.000 IDR

4. Lukulokal

Hoewel het behoorlijk verborgen is, is Lukulokal een café met verborgen juweeltjes in Zuid-Jakarta dat zeer de moeite waard is en viraal is om te bezoeken. Met het concept van Santorini, Griekenland, zullen bezoekers worden uitgenodigd om rond te hangen terwijl ze op vakantie zijn in Griekenland.

 

De dominante kleuren wit en blauw maken de sfeer van Santorini nog meer uitgesproken. Niet alleen het interieur, het menu aangeboden door Lukulokal maakt je nieuwsgierig en zal je smaakpapillen verwennen. Bovendien is de prijs redelijk betaalbaar in de zak.

 

Openingstijden:

– dinsdag t/m donderdag, 13.00 – 19.00 WIB

– Vrijdag om 14.00 – 20.00 WIB

– Zaterdag en zondag, 11.00 – 17.00 WIB

Prijs: vanaf 20.000 IDR

5. Twin House

Voor wie houdt van cafés of coffeeshops met een minimalistisch design, dan is Twin House de juiste keuze. Deze coole ontmoetingsplaats bevindt zich in een klein steegje. Je moet lopen totdat je een wit en geel gebouw vindt dat in het oog springt.

 

In Jakarta heeft Twin House twee vestigingen, namelijk de Cipete en Kebayoran gebieden. Beide hebben een coole sfeer met kenmerkende menu’s, zoals pasta, Japanse shirataki en smoothies.

 

Openingstijden: Elke dag, 07.00 – 22.00 WIB

Prijs: vanaf IDR 20.000

6. Bukanagara Coffee & Roastery

In het midden van hoge gebouwen in SCBD, of het nu appartementen of kantoren zijn, is er een verborgen juweeltje in de vorm van een restaurant dat ertussenin staat. Bukaagara Coffee & Roastery biedt het gevoel van rondhangen met een stedelijke sfeer, maar cool met planten eromheen.

 

Deze plek is geschikt om tijdens kantoorpauzes met collega’s of in het weekend door te brengen. Je kunt je op je gemak voelen als je rondhangt tot je later terug wilt komen.

 

Openingstijden: Elke dag 07.00 – 21.00 WIB

Prijs: vanaf IDR 20.000

7. Kampoeng Gallery

Met een ongewoon concept kan Kampoeng Gallery een verborgen juweeltje zijn dat een nieuwe ervaring biedt. Dit virale café bevindt zich aan de rand van het Kebayoran Lama Station en toont een andere hoek van Jakarta.

 

Vanwege de nabijheid van een vlooienmarkt, toont dit café gebruikte en vintage items als decoratie. Van boeken tot netjes gerangschikte lp’s, veel mensen zijn nieuwsgierig naar deze plek. Om hier te komen, moet je een klein steegje in. Maar zodra je aankomt, wordt je verwend met de coole sfeer en het goedkope menu.

 

Openingstijden:

– dinsdag t/m vrijdag, 11.00 – 00.00 WIB

– Zaterdag en zondag, 11.00 – 01.00 WIB

Prijs: vanaf 10.000 IDR

8. Warung MJS

Warung MJS staat voor Warung Mbah Jingkrang Setiabudi. Dit restaurant staat bekend om zijn huisgemaakte en Javaanse menukaart. Midden in de drukte van de hoofdstad voel je de koele lucht in dit restaurant. Zeker met de bomen en vijvers aan de rand van de eettafel.

 

Lage prijzen, diverse menu’s en een comfortabele sfeer maken deze plek erg geliefd bij mensen, vooral gezinnen. In feite is dit restaurant ook bezocht door de president van de Republiek Indonesië, de heer Joko Widodo.

 

Openingstijden: Elke dag, 10.00 – 20.00 WIB

Prijs: vanaf 10.000 IDR

Wonderful Indonesia

Veel keuze aan verborgen juweeltjesrestaurants en cafés in Zuid-Jakarta dat bekend staat als het centrum waar jongeren rondhangen in de hoofdstad. Dus, heb je besloten welke je gaat bezoeken?

Naast eetgelegenheden heeft Zuid-Jakarta natuurlijk ook vele andere toeristische attracties. Is er iets? Vind het antwoord op de website van Wonderful Indonesia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *