Genieten van de betovering van de oude stenen tuin in Stone Garden Bandung

Wonderful Indonesia

Bron: Unsplash

Deze tour is zeer kenmerkend met oeroude rotsen in de uitgestrekte graslanden en de nuances van oeroude natuur vol natuurlijke rijkdom. Ja, vooral als het niet de Stenen Tuin is. Deze toeristische bestemming, die zich in Padalarang, Bandung bevindt, is inderdaad een interessante plek, vooral voor degenen die het op sociale media willen laten zien.

 

U kunt genieten van het gevoel van een zeldzame en enige open natuur in Indonesië. Naast uniek te zijn, is Padalarang Bandung ook een getuige van de geschiedenis van het oude leven. Hier kunnen bezoekers stevige rotsen zien rechtop staan ​​​​in het midden van een uitgestrekt veld.

 

Voor degenen onder u die van de natuurlijke sfeer houden, is een bezoek aan deze bestemming de juiste keuze. Naast reizen kan Purba Batu Park ook de juiste locatie zijn om met familie, vrienden of collega’s samen te komen om vermoeidheid te verlichten.

De attracties van Padalarang Stone Park

1. menselijk fossiel

Het klinkt eng, maar het is waar. Elke bezoeker kan op deze site mensen vinden in de vorm van fossielen. Juist bij het betreden van de Pawon-grot. Hier kunnen bezoekers het menselijke fossiel met het blote oog zien om inzicht te krijgen in de geschiedenis en het menselijk lichaam.

2. Unieke natuurlijke charme

Voor degenen onder u die erg geïnteresseerd zijn in uniek natuurlijk toerisme, is Stone Garden Padalarang geschikt als toeristische bestemming om te bezoeken. U kunt genieten van de machtige rotsen die hoog in de uitgestrekte weilanden staan.

 

Deze toeristische locatie is een van de bestemmingen met een vrij mooi landschap. Niet weinig bezoekers die hier zijn geweest, vergelijken deze rotstuin met Christmas Island in Australië.

3. Meer in het midden van de heuvel

Toeristen die naar Batu Park komen, kunnen het gapende meer ook vanaf een hoogte zien. Zelfs bezoekers kunnen vanaf grote hoogte genieten van deze historische plek. Bezoekers worden echter niet geadviseerd om naar beneden te gaan in de buurt van het merengebied. Je kunt er dus alleen vanaf grote hoogte van genieten.

4. Nuansa Tenang

Een rustige sfeer is een betrouwbare stressverlichter. Dus deze plek kan een optie zijn als je wilt ontspannen. U kunt genieten van de natuurlijke sfeer zonder gestoord te worden door drukte.

 

Ook kun je vanaf grote hoogte genieten van koffie of warme dranken. Natuurlijk zal het bijdragen aan het plezier van uw vakantie.

5. Koele sfeer

Net als andere tours in het Bandung-gebied, krijg je in Batu Park ook een verkoeling die je niet midden in de stad zult vinden. Het prachtige uitzicht vanaf de top van de heuvel versmelt met de natuurlijke koelte rondom de locatie. Het is dus zonde als je deze toeristische locatie niet bezoekt.

Adres, Route Locatie & Toegangsprijs voor Stone Garden

Deze toeristische bestemming ligt in West Bandung Regency, precies op de berg Masigit. Ten eerste moet u voorzichtig zijn wanneer u naar deze bestemming gaat. De reden is dat je een uitstekende fysieke conditie nodig hebt om deze bestemming te bereiken. Om de top te bereiken moet je het te voet doen.

 

Om bij de locatie te komen, moeten bezoekers een afstand van minimaal 8 km afleggen. Als u een gemotoriseerd voertuig gebruikt, bent u in ongeveer 20 minuten op de locatie. Als u echter uit het Padalarang-gebied komt, duurt het slechts ongeveer 10-15 minuten om op de locatie te komen, omdat het slechts ongeveer 5 km verderop ligt.

 

Voor degenen die uit Jakarta komen, kunt u via de Padalarang-tolweg naar Padalarang gaan. Ondertussen kunt u vanuit Bandung rechtstreeks naar de Cipularang-tolweg rijden, totdat u de Padalarang-tolweg bereikt. Nou, je gaat gewoon verder met de reis naar Parahyangan City.

 

Om het Batu Padalarang Bandung-gebied te betreden, hoeft u slechts IDR 3.000 te betalen. Heel betaalbaar, toch? Deze vergoeding is echter exclusief de toegangsprijs voor de Pawon-grot.

 

Als je wilt genieten van de sensatie van het betreden van de Pawon-grot, dan moet je Rp 6.000 betalen en een vergoeding voor het parkeren van een gemotoriseerd voertuig. Gewoonlijk beginnen de parkeertarieven in het Batu Padalarang Park-gebied van Rp 3.000 tot Rp. 10.000, afhankelijk van het voertuig dat wordt gebracht. Deze prijzen kunnen echter op elk moment wijzigen in verband met de feestdagen.

Interessante activiteiten gedaan in Stone Garden Bandung

1. Genieten van de zonsondergang

Een interessante activiteit voor toeristen om te doen in Batu Padalarang Park is genieten van de zonsondergang. Je kunt met vrienden tussen de rotsen zitten terwijl je naar de zon kijkt. De warme schemerstralen zullen je huid verwennen.

 

Houd er echter rekening mee dat bezoekers niet van de zonsondergang kunnen genieten als de lucht bewolkt is. Zorg dus eerst voor het weer voordat je naar de zonsondergang kijkt.

2. Hiking

Wandelen is een leuke bezigheid. Je kunt het proberen als je naar Batu Padalarang Park, Bandung gaat. De reden is dat je moet lopen om de toplocatie te kunnen bereiken. Wees dus niet verbaasd als deze bestemming perfect is voor wandelliefhebbers.

 

Het terrein dat wordt doorkruist is ook behoorlijk bergopwaarts, dus er is een groot uithoudingsvermogen voor nodig om veilig aan te komen. Natuurlijk moet je goed schoeisel voorbereiden. Niet zelden kom je op glad terrein te staan. Het prachtige landschap tijdens de reis zal echter uw vermoeidheid behandelen.

3. Maak een foto van Ria

Een activiteit die je niet mag missen tijdens je vakantie naar Batu Padalarang Bandung Park is selfie. Inderdaad, zonder selfie of groofie is de vakantie natuurlijk niet memorabel. Stevige en onregelmatige rotsen zijn erg excentriek als fotoplek.

4. Genieten van het typische culinaire van Bandung

Over het culinaire aanbod hoeft u zich geen zorgen te maken. Zelfs als je vergeet je spullen mee te nemen, heeft Taman Batu Padalarang Bandung een rij kraampjes klaarstaan ​​om je maag te vullen. Voor de hongerigen worden verschillende interessante menu’s aangeboden.

 

Niet alleen culinair, deze kraampjes zorgen ook voor warme dranken. Dus je hoeft niet de moeite te nemen om veel benodigdheden te dragen, toch?

5. Een dagboek over de oude geschiedenis maken

Je kunt een historische rondleiding doen door hier naar elke site te luisteren. Vergeet het niet in je dagboek te noteren. De reden, deze site bevat veel oude historische kennis. Hier kun je oude menselijke fossielen, koraalfossielen en andere interessante oude overblijfselen zien.

 

Daarnaast is het een echte aanrader om Pawon Cave te bezoeken. Hier vind je unieke dingen en historische items die nergens anders te vinden zijn.

6. Steensoorten bestuderen

Het is een gemis als je alleen foto’s maakt. U kunt beginnen met het verrijken van uw horizon door de soorten rotsen op deze site te bestuderen.

 

De textuur van de rotsen in Batu Park is vergelijkbaar met de rotsen die vaak in de oceaan worden aangetroffen. Deskundigen zeggen inderdaad dat Stone Garden de overblijfselen zijn van oud puin op de bodem van het meer in Bandung. Dat gezegd hebbende, Bandung is een uitgestrekt meer. In de volgende eeuw kromp het meer en werd de stad Bandung die nu bekend is.

Faciliteiten beschikbaar bij Stone Garden Bandung

Ter ondersteuning van toeristische activiteiten stelt het management van Batu Padalarang Bandung Park verschillende faciliteiten ter beschikking. Deze omvatten een gebedsruimte, extra fotoplekken en toiletten. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over uw voertuig, want de parkeerplaats op deze bestemming is erg breed.

Wonderful Indonesia

Nou, dat waren enkele van de attracties, faciliteiten en activiteiten die kunnen worden gedaan in Batu Padalarang Park, Bandung. De faciliteiten en infrastructuur in deze toeristische bestemming zijn zeker zeer compleet. De toeristen kunnen op vakantie en genieten van de dag met meer plezier.

Welke andere tours zijn er naast Batu Padalarang Park in Bandung? U kunt het antwoord vinden op de website van Wonderful Indonesia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *